OM OSS

HISTORIEN BAKOM JORDNÄRA

ÅRET VAR 1935...

Jordnäras historia börjar 1935, då Gunnar Johansson förvärvade sin första affär på Kungsgatan i Alingsås. Gunnar bedrev då dagligvaruhandel samt diverse handel för lantbruk. 1961 flyttades verksamheten till Lendahlsgatan i Alingsås.

1977 tog sonen Göran Tigerhed över affären, som då innefattade butiken på Lendahlsgatan och en filial i Killanda några mil utanför Alingsås. Göran byggde 1978 en spannmålstork och fodertillverkningsanläggning på Sävelunds industriområde strax utanför Alingsås, där Jordnära idag huserar. Under Görans ledning expanderade företaget och 1984 bytte företaget till nybyggda lokaler vid Götarondellen i Alingsås. Livsmedel, hem, husgeråd, fritid, järn, trädgård och lantbruk var nu de största delarna i sortimentet.

1989 sålde Göran företaget men han startade upp en mindre verksamhet i de gamla lokalerna på Lendahlsgatan 1990, Gunnars Hörna. Den nystartade rörelsen flyttade 1991 vidare till de gamla lokalerna på Sävelunds industriområde och döptes om till JordNära för att spegla företagets affärsanda. De största delarna i sortimentet är nu hem, husgeråd, fritid, järn, trädgård och lantbruk.

Efter den senast avslutade ombyggnationen och utökningen uppgår den totala affärsytan till 10200 m2. 2009 sålde Göran bitar av företaget till de anställda som var intresserade.

Vi som jobbar här

Varmt välkommen att kontakta oss i butiken med din fråga så hjälper vi dig.


Göran

VD och grundare

Gun

Ansvarig för trädgårdsavdelningen

Pernilla

Trädgårdsavdelningen

Jonathan

Trädgårdsavdelningen

Helena

Trädgårdsavdelningen och ansvarig för hästavdelningen

Sandra

Ansvarig för maskiner, foder, stängsel och katt/hund

Kenneth

Ansvarig för båt, fiske, maskiner och trädgårdsredskap

Fredrik

Ansvarig för XL Bygg Alingsås, båttrailer och fakturor

Björn

Personal XL Bygg Alingsås

Greger

Personal XL Bygg Alingsås samt maskiner / jordbruk / husdjur

Hyatollah

Ansvarig för trädgårdsmöbler, grillar, belysning, mattor, arbetskläder, skor, gardintillbehör, badrum, vitvaror, elapparater, braskaminer och ramar

Carina

Kassa samt ansvar för bryggeriavdelningen (vin/öl) och Sodastream

Natalie

Arbete i kassa

Reja

Kassa samt ansvar för måleriavdelningen

Felicia

Arbete i kassa

Janne

Chaufför

Tobias

Ann

Administratör

Gottfrid

Jordnäras egna maskot